רוחק ראייה
רוחק ראיה קיים ב10% מהאוכלוסיה. נפוץ בעיקר אצל ילדים, ומאפשר כשמו – ראיה רחוקה טובה יותר מאשר הראיה הקצרה לקרוב. תופעה זו מתרחשת כאשר קרני אור נשברות ויוצרות תמונה מאחורי רשתית במקום על גבי הרשתית. זוהי שבירה "חלשה מדיי" של האור.
הסיבה לקוצר ראיה ברוב המקרים היא עין קטנה מדיי.
רוחק ראיה נקרא בלועזית HYPEROPIA (היפרופיה) ואדם בעל רוחק ראיה נקרא HYPEROP (היפרופ)
למרבית האנשים שסובלים מרוחק ראיה נמוך עד בינוני, יש את היכולת להתגבר על ליקוי זה באמצעות תהליך בלתי רצוני שנקרא אקומודציה. בתהליך זה, שריר פנימי בעין גורם לעדשה התוך עינית להתעבות ולחזק את התשבורת כך שהתמונה תתקבל על רשתית עין או בסמוך לה .
כמו כל דבר בחיים, אין טוב בלי רע. הפעלת תהליך האקומודציה עלולה לגרום לתופעות הבאות:
1. שריר העין מתעייף ולא יכול להחזיק מעמד לאורך זמן, לכן כעבור מספר דקות יחוש האדם היפרופ כאבי ראש, מתח סביב העיניים וטשטוש בריאה .
2. בהתבוננות על עצם שנמצא קרוב, כל אדם מפעיל את תהליך האקומודציה על מנת לאפשר ראיה ממוקדת לקרוב. אם השריר כבר מכווץ מראש (כדי לראות טוב לרחוק), הוא לא מסוגל להתכווץ עוד, והראיה לקרוב מטושטשת (מכאן השם רוחק ראיה).
3. הכיווץ הקבוע של השריר (מפעיל את תהליך האקומודציה) לאורך זמן גורם במקרים רבים להופעת פזילה כך שאחת העיניים נכנסת פנימה (לכיוון האף).
הטיפול ברוחק ראיה הוא ע"י עדשה חיובית (פלוס) שמרכזת את קרני האור אל הרשתית.
בדרך כלל תינוקות בעלי ראיה תקינה נולדים עם רוחק ראיה של +4.00 עד +5.00 דיופטר, ועד גיל 7 בממוצע, ובתנאי שהכל תקין, המספר יורד (העין גדלה) ומתאזן לכדי 0.00 (ראיה תקינה ללא צורך בתיקון משקפיים). אצל ילדים בגילאי גן ניתן למצוא רוחק ראיה קטן (עד +2.00) ונהוג לא לתקן אותו מסיבה זו .
איך מזהים אדם/ילד עם רוחק ראיה ?
1. כאשר אדם מתחמק מקריאה או כתיבה
2. כאשר אדם מתלונן על כאבי ראש וטשטוש שמחמירים בקריאה
3. כאשר מופיעה פזילה של העין פנימה .
כיצד נטפל ברוחק ראיה:
1. משקפיים – הטיפול הנפוץ והמסורתי שתמיד עובד
2. עדשות מגע רכות או קשות
3. ניתוח להסרת משקפיים
אופטימור כאן בשבילכם
כתובתנו
שעות פתיחה
ימים א', ב', ד', ה' 9:00-18:30
ימים ג', שישי וערבי חג 9:00-13:00
למקרים דחופים: 054-5544663